Bøger

Se de bøger jeg har skrevet

Kommer snart

Undersøgelsesfællesskaber i skolen. At samarbejde om børns deltagelse og trivsel.

Bogen formidler viden om, hvordan man som fagprofessionel i skolen kan foretage observationer fra et børneperspektiv og lade disse observationer danne grundlag for fælles refleksioner og analyse. Observationerne giver ikke alene indblik i, hvad der er på spil for børnene, og hvad vanskelighederne hænger sammen med. De gør det også muligt at få øje på det pædagogiske handlerum, der findes i skolen med henblik på at ændre og forbedre deltagelsesbetingelserne for de børn, der oplever mistrivsel og har udfordringer i deres skoleliv.

Undersøgelsesfællesskaber kan ses som en vej til at arbejde med udfordringer i skolen og skabe skoleudvikling nedefra.

Skolevanskeligheder og inklusionsmuligheder.
Fra et børneperspektiv.

Skolevanskeligheder og inklusionsmuligheder giver en ny måde at håndtere inklusionsproblematikker på. Forfatteren beskriver, hvordan det er helt afgørende at se på børns handlinger og deltagelse for at forstå og håndtere vanskelige skolesituationer. Bogen rummer kapitler om børn i forskellige skolevanskeligheder – både de stille og de forstyrrende børn – og giver teorier til at forstå vanskeligheder og handlemuligheder til at håndtere dem. 

Alle skolevanskeligheder er beskrevet med cases fra praksis, der
samtidig illustrerer, at det ikke er nok at tale med børnene, men at deres handlinger og deltagelse må ses som vigtige informationer om skolevanskeligheder. Bogen afrundes med et kapitel om at observere og analysere børneperspektiver.

Skolevanskeligheder og inklusionsmuligheder henvender sig til alle, der er interesserede i og prøver at forbedre børns skoleliv.

At forfatteren har været tæt på praksis, skinner klart igennem og kvalificerer i min optik bogen yderligere: Forfatteren forholder sig realistisk til den virkelighed, lærere og pædagoger befinder sig i dagligt i folkeskolen, og de givne handlemuligheder vil kunne implementeres i en skolepraksis. Det er min vurdering som lærer. 

– Folkeskolen.dk

Elevernes perspektiver

Skolen er et af de vigtigste fællesskaber for alle børn. Mange børn trives og udvikler sig i det, mens andre slår sig på det. Når lærere vil arbejde for, at alle børn kan deltage i og bidrage til fællesskabet, må de derfor være nysgerrige på, hvordan skolen ser ud fra elevernes perspektiver.

Hør Christina Holm Poulsen fortælle om Elevernes perspektiver i forlagets podcastserie Pædagogisk rækkevidde.

Elevernes perspektiver er relevant for alle, der har deres gang i skolen. Bogen er hurtigt læst, let forstået og giver mig den nyeste viden samt handlemuligheder, jeg umiddelbart kan anvende i min egen praksis. Så skal du læse én bog i en travl skolestart, vil jeg på det varmeste anbefale denne! 

– Folkeskolen.dk