
Oplæg
Mine oplæg er praksisnære, hvilket gør, at deltagerne kan anvende de faglige pointer i deres egen praksis. Det kendetegner min formidling, at jeg går fra principper til praksis. Jeg formidler ikke blot forståelser af børnesyn og inklusion, men går skridtet videre og viser konkret, hvordan disse perspektiver omsættes til meningsfuld pædagogisk praksis i både dagtilbud og skole.
Jeg formidler indsigt i, hvad børns vanskeligheder og mistrivsel i dagtilbud og skole kan handle om — og hvordan vi kan forstå og arbejde med på det.
Min ekspertise omfatter:
Fællesskabets betydning: Hvordan trygge og meningsfulde fællesskaber fremmer børns læring, udvikling og trivsel.
Inklusion i praksis: Børn skal ikke bare være med — de skal opleve at blive inddraget, bidrage og have indflydelse på de aktiviteter og fællesskaber, de deltager i.
Børneperspektiver i fokus: Når vi ser med børnene ud i dagtilbud og skole, åbner det nye handlemuligheder for at styrke deres trivsel og udvikling.
Eksempel på afholdt oplæg
Børns perspektiver på skolevanskeligheder og inklusion
Hvad får vi øje på, når vi anlægger et børneperspektiv? Hvad ser deltagelsesvanskeligheder ud til at handle om for børnene? Hvad skal der til, for at børn oplever at være inkluderet i skolens faglige og sociale fællesskaber? Og hvordan kan skolen arbejde med de udfordringer, der viser sig i børns skoleliv?
Oplægget dykker ned i disse spørgsmål og viser gennem praksisnære eksempler, hvad der er vigtigt at forstå og forbedre, når vi anlægger et børneperspektiv på skolens praksis. I oplægget fremhæves nødvendigheden af at inddrage viden om børns fællesskaber i det professionelle arbejde med børns deltagelse og læring i skolen. Oplægget præsenterer teorier til at forstå vanskelighederne og handlemuligheder i relation til at udvikle inkluderende fællesskaber.


Eksempel på afholdt oplæg
De synlige og usynlige børn
Med udgangspunkt i praksisnære eksempler sætter oplægget fokus på de børn, der deltager på måder, hvor de forstyrrer undervisningen, kommer i konflikter eller reagerer udadtil. Disse børn bliver ofte bemærket på grund af deres problemskabende adfærd. Oplægger sætter også fokus på de usynlige børn – de børn, der ikke forstyrrer undervisningen eller har adfærdsmæssige udfordringer, og som let kan blive overset i en hektisk skoledag.
De synlige børn
Hvad handler uroen og konflikterne om for børnene?
Hvorfor bliver nogle børn aggressive og udviser adfærdsmæssige udfordringer?
Hvad har børnene brug for, at vi som voksne ser, forstår og handler på?
De usynlige børn
Hvorfor trækker nogle børn sig fra fællesskabet?
Hvorfor afviser nogle børn hjælp, når voksne forsøger at etablere lege- og samarbejdsaftaler?
Hvordan får vi øje på disse børn og understøtter deres trivsel?
Oplægget kommer med bud på og inviterer til dialog om, hvordan vi bedst understøtter alle børns deltagelse og trivsel i skolen.
Eksempel på afholdt oplæg
Forebyggelse af mistrivsel og skolefravær
Hvordan forebygger vi mistrivsel og skolefravær? Hvordan skaber vi fællesskaber, hvor børn oplever at være med og høre til blandt andre børn. Og hvordan får vi øje på børn, der mistrives, inden mistrivslen udvikler sig i en retning, hvor børnene glider ud af skolens fællesskaber?
Via eksempler giver oplægget indsigt i, hvordan en vedholdende pædagogisk opmærksomhed på børns deltagelsesbetingelser kan gøre en positiv forskel for børn, der har vanskelige skoleliv. Men det viser også, hvordan børn kan lades i stikken, hvis den pædagogiske opgave ikke løftes.
Oplægget stiller skarpt på, hvad der henholdsvis modarbejder og bidrager til skoletilhør, og kommer i den forbindelse ind på:
- Børneperspektiver som forudsætning for at forstå vanskeligheder i børns skoleliv.
- Betydningsfulde faglige tilgange i arbejdet med at skabe trivsel og skoletilhør.
- Frikvarteret som en pædagogisk opgave.


Hvordan kan jeg hjælpe dig?
Kontakt mig eller udfyld kontaktformularen og du hører fra mig snarest muligt!